Tuesday, December 21, 2010

Rurik eli haplogroup N1C1

pastori mikko on tässä pistänyt omaa kotimaataan hiukan lipan alta. idässä kiehtova ja mahtava Novgorod ja lännessä viikingit ja siinä välissä sitten me lattiamattona, milloin missäkin Tavastian miesten verta hurmeeseen vuodattamassa.

niin mitättömiä, ettei Herramme ole katsonut asialliseksi antamaan munkkiaan valaisemaan suomalaisten kääntymistä ja paavikin meitä heti luopioiksi nimittelee.

hmmm ...

voipi olla, että joku itäisen naapurimme historian paremmin tunteva on jo pujopartaansa naureskellut moista tyypillistä suomalaista omanarvon tunnon puutetta

oikeassa on

kyseessä on nimittäin haplo-ryhmä N1c1



Novgorod oli venäläiseen tapaan aivan valtaisa valtio joka ulottui Itämeremme rannoilta aina Uralille asti.

en finne igen?

vaiko ruotsin poika?

Frankkien kuningas Louis Hurskas (778-840) mainitsee Rus Rhos kansan eli ryssät (sorry rasvainen käännökseni)

Pyhän Bertin annaaleissa (Annales Bertiniani) vuodelta 839 kuningas sanoo latinaksi:

qui se, id est gentem suum, Rhos vocari dicebant eos gentis esse Sueonum

--- Rhos kansaksi kutsutut ovat ruotsalaisia (suedes)

Euraasian paimentolaisruhtinas khagan - chaganus (khagan, kaani)


mutta nyt ollaan sitä mieltä, että Kioevan ruhtinaat eivät olleet arvoltaan latinan chaganus vaan ceellä chacanus eli khakan Haakan Håkan.

sitte joku meni ottaan DNA näytteitä Rurikin suvusta ja totesi, että nää on haploryhmä N1C1

suomalais-ugrilaisia.

eli Novgorodin valtkaunnan perustaja ja Kiovan suuruuden isä Rurik oiskin ollu suomalainen.

.............
In human genetics, Haplogroup N is a Y-chromosome DNA haplogroup, defined by the presence of the marker M231. The b2/b3 deletion in the AZFc region of the human Y-chromosome is a characteristic of Haplogroup N haplotypes. This deletion, however, appears to have occurred independently on four different occasions. Therefore this deletion should not be thought as a unique event polymorphism contributing to the definition of this branch of the Y-chromosome tree

Haplogroup N1c1

The subclade N1c1 is defined by the presence of markers M178 and P298. (It was previously known as N3a.) N1c1* has higher average frequency in Northern Europe than in Siberia, reaching frequencies of approximately 60% among Finns and approximately 40% among Latvians and Lithuanians. It's also more diverse in Northern Europe than in Siberia.

Miroslava Derenko and his colleagues noted that there are two subclusters within this haplogroup, both present in Siberia and Northern Europe, with different histories. The one that they labelled N3a1 first expanded in south Siberia (approximately 10,000 years ago on their calculated by the Zhivotovsky method) and spread into Northern Europe where its age they calculated as around 8,000 years ago. Meanwhile, the younger subcluster, which they labelled N3a2, originated in south Siberia (probably in the Baikal region) approximately 4,000 years ago.
.........................
englantilainen wikipedia



en rupea tuota kääntämään - se kertoo ihmisen perinnöllisyydestä Y kromosomin mutaatioiden (muutosten kautta) ja kertoo, että N1c1 variaatio on 60% suomalaisista.

mutta on sitä muuallakin, latvialaisista ja liettualaisista 40%

ja että on monipuolinen tämä DNA kartta pitkin Siperiaa ja pohjoista Eurooppaa.

mutta eipi ole tyypillinen indo-eurooppalainen (skandinaavinen) mutaatio.



no mikäs tää tyyppi on Rurik tai Riurik

ei varsinaisesti suomalaisten tuntema kansallissankari tai Kalevalan ja Kantelettaren ihailun kohde?

virallinen historia kertoo, että hän on varangien johtaja Rørik (830-879), joka otti vallan Laatokan seudulla ja perusti Holmgard asutuksen Novgorodin tuntumaan ja on Rurikin dynastian isä.

tämä dynastia hallitsi eräältä Venäjän historian keskeisimmältä alueelta Kievin Russiaa 1300-luvulle asti sekä Moskovan suurruhtinaskuntaa vuodesta 1282 vuoteen 1547,

(Moskova mainitaan Novgorodin historian lähteissä ensimmäisen kerran vuonna 1147.)



no Holmgard voi olla skandinaavista kielenkäyttöä.

Nimi Riurik on germaaninen muoto nimestä, joka on anglo-saksien Roderick ja Espanjan Rodrigo.

Vanhassa saksassa Hrodric, vanhassa englannissa Hroðric, vanhassa norjassa Hrœrekr, vanhassa ruotsissa ja tanskassa RøRikR. Aiemmalla palstallani mainittu Beowulf teos käyttää nimeä Hréðrík.

ei siis suomalais-ugrilainen nimi.



Puolalainen tri Andrzej Bajor otti Rurikin Sukupuu projektin (Rurikid Dynasty DNA Project) yhteydessä DNA näytteitä 191 miehestä, jotka sanovat olevansa Rurikin sukua.

ja bingo!

68% näistä on haploryhmää N1C1 - finno-ugrilaisia.

tutkijan mukaan suuri osa näistä on Vladimir II Monomakh (1053-1125) jälkeläisiä mutta mukana on toinen ryhmä, joka on perinnöllisesti prinssi Oleg I Tshenigovin (1053-1115) sukuhaaraa.


mutta ennenkuin liehutamme siniristilippuamme meidän on muistettava, että arovstettu Kiovan historioitsijamme Nestori kertoo, että Rurik oli varangeihin kuulvaa Rus kansaa. Siis viikinkejä ja komeita skandinaaveja - näin myös aikalainen, kuningas Louis Hurskas arvelee.

ja sitten on vielä nuo arkeologit, Rurikille 900-luvulle nimetty Laatokan asutus onkin heidän mielestään jo 800-luvulta ja saviastiat, käyttöesineet viittaisivat Juutinmaahan - Tanskaan.



näin köydenveto on kielen, historian, arkeologian - ja modernin DNA perinnöllisyystutkimuksen välillä.

Suomi vai Ruotsi-Norja-Tanska?


heh!

no, en ole tuota pätevä päättämään ja voin vain sanoa mielipiteenäni, että DNA ei valehtele eikä muista väärin.

Rurik ei ole sen perusteella indo-eurooppalainen vaan suomalais-ugrilainen.

mutta onhan tuossa 1000 vuotta näiden nykyisten jälkeläisten ja Rurikin välillä - pitäisi saada lisää näytteitä sieltä vanhoista luista ja haudoista ja katsoa, ovatko suomalaiset Novgorodin suurvaltion perustajia!



no mitäs sillä on merkitystä?

kansallistuntomme hivelyn lisäksi - olisimmehan silloin Venäjän valtion luojat - voisi meidän presidenttimme käydä Moskovassa neuvottelemassa Laatokan palauttamisesta Rurikin aidoille perillisille.

No comments:

Post a Comment