Tuesday, December 21, 2010

Kristuksen kuningashuone

Ilmestyskirjan ratsastaja Taiteilijan näkemys

Ja minä näin istuimella istuvaisen oikiassa kädessä kirjan, sisältä ja ulkoa kirjoitetun, seitsemällä sinetillä lukitun.

Ja minä näin väkevän enkelin suurella äänellä saarnaavan: kuka on mahdollinen tätä kirjaa avaamaan ja hänen sinettiänsä päästämään?

Ja ei yksikään voinut, ei taivaassa, eikä maassa, eikä maan alla, kirjaa avata, eikä siihen katsoa.

Ja minä itkin kovin, ettei yksikään löydetty mahdolliseksi kirjaa avaamaan eikä sitä näkemään.

Ja yksi vanhimmista sanoi minulle: älä itke! katso, Jalopeura voitti, joka on Juudan sukukunnasta, Davidin juuri, avaamaan sitä kirjaa ja päästämään sen seitsemää sinettiä.

Ja minä näin, ja katso, keskellä istuinta, ja neljän eläimen ja vanhimpien keskellä seisoi Karitsa, niinkuin tapettu * , jolla oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat seitsemän Jumalan henkeä kaikelle maalle lähetetyt:

Ja se tuli ja otti kirjan istuimella istuvaisen oikiasta kädestä.

Ja kuin hän kirjan ottanut oli, lankesivat ne neljä eläintä ja neljäkolmattakymmentä vanhinta Karitsan eteen, ja jokaisella oli kantele ja kultaiset maljat suitsutusta täynnä, jotka ovat pyhäin rukoukset,

Ja veisasivat uutta virttä, sanoen: sinä olet mahdollinen kirjaa ottamaan ja sen sineteitä avaamaan; sillä sinä olet tapettu ja verelläs meitä Jumalalle lunastit kaikkinaisista sukukunnista, ja kielistä, ja kansoista ja pakanoista,

Ja olet meidät tehnyt meidän Jumalallemme kuninkaiksi ja papeiksi, ja me saamme vallita maan päällä.

Ja minä näin ja kuulin monen enkelin äänen istuimen ja eläinten ja vanhimpien ympärillä, ja heidän lukunsa oli kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta, ja tuhannen kertaa tuhatta,

Ja sanoivat suurella äänellä: Karitsa, joka tapettu on, on mahdollinen ottamaan voiman, ja rikkauden, ja viisauden, ja kunnian, ja kiitoksen, ja siunauksen.

Ja kaikki luontokappaleet, jotka taivaassa ovat, ja maan päällä, ja maan alla, ja meressä, ja kaikki, jotka niissä ovat, kuulin minä sille sanovan, joka istuimella istui, ja Karitsalle: siunaus ja kunnia, ja ylistys ja voima, ijankaikkisesta ijankaikkiseen.

Ja ne neljä eläintä sanoivat: amen! Ja ne neljäkolmattakymmentä vanhinta lankesivat maahan, kumarsivat ja rukoilivat sitä, joka elää ijankaikkisesta ijankaikkiseen.

Ilm 5 Biblia 1776Karitsa on arvollinen

Kristuksen kruunajaisista ja taivaallisesta ylistyksestä riittäisi kertomista ja ihmettelemistä. (Ehkä joskus toiste)

Kristuksen kuningashuone on varsin erikoislaatuinen, merkillinen ja ihmeellinen, siitä nyt hieman.

kirjoitan näitä, että voittaisin edes yhden lukijan Kristukselle.

en välttämättä siten, että joku kihlattaisiin Kristuksen morsiameksi, koska useimmat nettiruukun lukijat ovat kristittyjä.

en myöskään siten, että tuhlaajapoika tai tyttö palaisi kotia Isän luo - minun työnäni ei ole toimia evankelistana, toisille on annettu siihen lahjat.

vaan siten, että edes yhden ihmisen sydämessä vietettäisiin juhlalliset kruunajaiset, kun Kristus ottaa majesteettisen vallan hänen elämässään.

Jeesus on vuodattanut kalliin verensä hänen edestään. Nyt hän antaa Karitsalle omassa elämässään vallan, koska Karitsa on arvollinen.


Kristuksen kuningashuone on ihmeellinen niin monella tavalla.

Ilmestyskirja juhlii sitä, että voittanut Juudan Jalopeura (nykysuomen leijona) on Daavidin kuningashuonetta ja sukua.

"Kuningashuone" sana on vanhaa suomea ja tarkoittaa perhettä.

Ruotsin kuningashuonetta hallitsee buodesta 1973 kuningas Kaarle XVI Kustaa Bernadotten suvusta. Ruotsin kuningatar Silvia Renate Sommerlathin isä on saksalainen ja äiti Brasiliasta.

Heidän vanhin lapsensa, Viktoria, Länsi Göötanmaan herttua, on kruununprinsessa eli hänestä tulee Ruotsin kuningatar, jos Jumala suo.

Prinssi Philip on Värmlandin herttua ja prinsessa Madeleine on Hälsinglandin ja Gästriklandin herttuatar.Daniel Westling (s, 1973) oli ihan tavallinen ruotsalainen, opiskellut sosiaalialaa ja harrastanut kuntoilua, piti yllä kuntosaleja Ruotsin kuninkaan kaupungissa Tukholmassa.

Suurella ilolla tänä kesänä vietettiin Danielin ja Viktorian kuninkaallisia häitä ja yllättäen Daniel poika on nyt Länsi-Götanmaan herttua, prinssi ja tulevaisuudessa Ruotsin kuningattaren puoliso, jos Jumala suo.

Tietynlainen nousu keskiluokan nuoresta miehestä Bernadotten aatelissukuun ja Ruotsin kuningashuoneen huipulle.

jos joku ei huomannut, häät pidettiin Tukholman suurkirkossa 19.6. 2010.


Ruotsi on perustuslaillinen kuningaskunta, jossa hallitsija on valtion keulakuva ja symboli, mutta todellista valtaa käyttää demokraattisilla vaaleilla valittu edustusto ja sen keskuudesta valittu hallitus, pääministeri ja muut.

Ruotsin kuningashuoneen historiaan liittyy myös aika, jolloin kuningas oli yksinvaltias, jonka tahtoa koko kansa totteli. Ja myös Suomen kansa, jonka venäläiset riistivät sodalla 1811 Ruotsin kuningashuoneen vallasta.

Kuningas Kustaa Vaasa käänsi koko Ruotsi-Suomen valtakunnan luterilaiseen uskoon mahtipäätöksellään, ja vai maan katolisilta kirkoilta katot kuten entinen aineenkirjoittaja muisteli.

Sinun kuninkaasi, Jeesus Kristus, ei ole perustuslaillinen valtakuntansa keulakuva - vaikka jotkut niin nykyään ehkä luulevat ja toimivat - vaan absoluuttista valtaa käyttävä taivaan ja maan hallitsija.Kristus kuningas on kuitenkin hyvin ihmeellinen kuningas ihmeellisessä valtakunnassaan. Hän näet haluaa itse jakaa valtaansa toisille.

Itse koko maailmankaikkeuden Luoja on Hänelle vallan antanut, joten ei sitä kukaan Kristukselta vie.

Mutta Hän tahtoo jakaa.

omituinen tyyppi - kun saisi pitää kaiken ihan itellään...


Nämä nykyiset Lapin vanhimmat eivät oikein Kristusta tahdo kumartaa, vaan mieluummin hoitelevat Hänen hommiaan itse.

olen havainnut, että OM, GP ja muut vanhimmat ajattelevat, että Kristus istukoon kaikessa kunniassa siellä Isän oikealla puolella, ja he hoitavat tämän kristillisyyden asiat Pyhän Hengen kanssa täällä ajassa.

Sen sijaan taivaalliset 24 vanhinta
"...veisasivat uutta virttä, sanoen: sinä olet mahdollinen kirjaa ottamaan ja sen sineteitä avaamaan; sillä sinä olet tapettu ja verelläs meitä Jumalalle lunastit kaikkinaisista sukukunnista, ja kielistä, ja kansoista ja pakanoista,

Ja olet meidät tehnyt meidän Jumalallemme kuninkaiksi ja papeiksi, ja me saamme vallita maan päällä."


sinä olet siis Kristuksen kuningashuonetta.

sen lisäksi, että olet Jumalan kruunaama kuningas, olet myös pappi.

(Ilmestyskirja on hieman naisvastainen suurine Babylonin juoppoine porttoineen ja pyhine miehineen, jotka eivät ole naisen kanssa itseään saastuttaneet)

uskallammeko kuitenkin sanoa, että olet Jumalan kruunaama kuningatar ja ole myös pappi.


Ehkä olet omaa huonettasi aatelinen, säätyläinen, ehkä sukutauluissasi on jopa jotain vanhaa kuninkaallista perua.

Mutta sinut on oksastettu jaloon öljypuuhun, Daavidin huoneeseen ja sukuun, josta meidän Herramme on lihan puolesta, Daavidin kuningashuonetta.

Daniel Westling ei syntyjään ole aatelinen - eikä entisinä aikoina häntä olisi hyväksytty kruununprinsessan puolisoksi.

Ison Britannian ja Skotlannin kuningas, Windsorin herttua, Edward Albert Christian George Andrew Patrick David
eli kuningas Edward VIII (1894-1972) luopui kruunustaan 11.12. 1936 voidakseen ottaa vaimokseen tavallisen kansan tyttären, amerikkalaisen Wallis Simpson nimisen naisen. Ongelma tosin taisi olla, että Bessielle Edward oli jo kolmas aviomies... Spencerin ja Simpsonin jälkeen.

mutta joka tapauksessa, Daniel oli tavallinen mies ja on nyt aatelinen, Ruotsin kuningashuoneen arvostettu jäsen. Hänen pojastaan tai tyttärestään tulee Ruotsin seuraava hallitsija äiti Viktorian jälkeen, jos Jumala suo.Kuningasten kuningas ja herrojen Herra, jonka ristiinnaulitun kuvan edessä Viktoria ja Daniel vihittiin juhlallisesti Jumalan edessä avioliittoon Tukholman suurkirkon alttarin luona arkkipiispan kantaessa Kristuksen ristin sauvaa...

tahtoo olla sinun ystäväsi.

Kuningas on antanut kuuluttaa, että sinä olet Hänelle rakas - niin rakas, että Hän on sinun pahuutesi ja rikkomustesi tähden astunut alas taivaan kunniasta, syntynyt neitsyt Mariasta, kärsinyt Pontius Pilatuksen aikana ja astunut alas tuonelaan, ja noussut sieltä kolmantena päivänä ja astunut ylös taivaisiin, josta on tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita.

Hän tahtoo kruunata sinut voiton seppeleellä - ole uskollinen!

Hän kutsuu sinua rakkaaksi veljekseen, rakkaaksi sisarekseen (sillä Jeesus ei ole lainkaan misogynistinen, äitinsä Poika)Hei, sinä kruunattu!

"Ettäs pidit minun kärsivällisyyteni sanat, niin minä tahdon sinun varjella kiusauksen hetkestä, joka koko maan piirin päälle tuleva on, niitä kiusaamaan, jotka maan päällä asuvat.

Katso, minä tulen pian: pidä mitä sinulla on, ettei kenkään sinun kruunuas ottaisi.

Joka voittaa, hänen minä teen patsaaksi minun Jumalani templissä, ja ei hänen pidä silleen sieltä lähtemän ulos, ja tahdon kirjoittaa hänen päällensä minun Jumalani nimen ja minun kaupunkini, uuden Jerusalemin nimen, joka taivaasta minun Jumalaltani tuli alas, ja minun uuden nimeni."

Ilm 3:10-12 Biblia 1776Kuningasten kuningas on koputellut sydämesi ovea, ja tahtoisi tulla sisään murkinalle kanssasi.

ei kysele mitä sinulla sattuu sydämesi jääkaapissa olemaan tarjottavaa. Hänelle riittää pari leipää ja kalaa, ahvenet ovat maukkaita, saattaa Hän pistää jotain omaakin evästään lisäksi...Hei sinä kruununperillinen, valtaistuimelle nouseva!

"Katso, minä seison ovessa ja kolkutan: jos joku minun ääneni kuulee ja avaa oven, sen tykö minä tahdon mennä sisälle, ja pitää ehtoollista hänen kanssansa ja hän minun kanssani.

Joka voittaa, sen minä annan istua minun kanssani minun istuimellani, niinkuin minäkin voitin ja olen minun isäni kanssa hänen istuimellansa istunut."

Ilm 3:20-21 Biblia 1776


Kristuksen kuningashuone on sangen ihmeellinen, mutta mikään ei ole sen ihmeellisempi kuin tämä nöyrä ja hiljainen Isänsä rakastama Kuningas, Herra Jeesus!

ja Hän tahtoo olla ystäväsi, pukea sinut valkoisiin, kruunata sinut kunnialla, panna viholliset kumartamaan jalkaisi edessä, antaa sinun istua samalla penkillä kanssaan taivaan kunniassa...

Hän tahtoo antaa ja antaa ja antaa niin ylenpalttisesti, että sitä ei savimaja voi ymmärtääkuningasten Kuningas ja herrojen Herra

- miksi sanot, että on lakihenkistä puhua Jeesuksesta Kristuksesta, joka asuu meissä?

onhan meidät jo kasteessa otettu Hänen ihmeelliseen valtakuntaansa ja kultainen kruunu painettu kosteille hiuksillemme, ristinsä piirretty otsaamme ja rintaamme

Jeesus on absoluuttinen hallitsija, jonka pienintä sormen napsautusta legioonat enkelietä tottelevat.

kun Jeesus sanoo, ei yksikään tämän maan ruhtinas pysty sanomaan mitään sitä vastaan, Hän on kaikkivaltias.

luimme eilen kuinka valkoisella hevosella ratsastava Kristus syöttää tämän maailman kuninkaat lintujen ruoaksi.

Herran kiivaus on sen tekevä.

Ja kuitenkaan - Hän ei jyrää sinua eikä kulje tahtosi yli, ainakaan ilman jotain varsin hyvää syytä.

Tämä absoluuttisen vallan omaava Kuningas kunnioittaa sinun persoonaasi, eikä sammuta suitsuavaa kynttilää eikä taita särkynyttä ruokoa.Herran Jeesuksen kunnioittaminen, rakkaus Häntä kohtaan, Kristuksen kumartaminen, on ominaista Hänen kuningashuoneelleen.

mutta ei ole pakko.

saat mennä yöhön, jos se sinua kiehtoo enemmän kuin nämä harput ja kanteleet ja Jumalan basunat ja kruunut.

moni kastettu menee, sillä he rakastavat pimeyttä ja heidän tekonsa ovat pahat.

kuitenkin minulla olisi tällainen pieni ehdotus.

anna itsesi eläväksi uhriksi Kristukselle Jumalalle.

anna elämäsi Jeesukselle.

Hän on antanut sinulle kaiken mitä edellä on mainittu ja enemmän.

miksi et luottaisi uskossa sen verran että epäilevän Tuomaan tavoin polvistuisit Hänen eteensä ja sanoisit
"minun Herrani ja Jumalani"on toki hyvä että kiität Jeesusta Hänen verestään, jolla kaikki syntisi pestään pois tänäkin aamuna niin että saat puhtaalla hyvällä omallatunnolla vaeltaa Jumalan lapsena.

on toki hyvä, että iloitset sinua odottavatsta suuresta ilosta ja kunniasta siellä Karitsan häissä, valkopukuisten joukossa.

on ihan mukava, ettet koskaan kuole ja saat elää iankaikkisesti, iankaikkisesta iankaikkiseen, elää. aamen.

mutta mites olis, jos antaisit kunkkusi hallita elämääsi tänään?

"Herra, olisko mitään keittiöapulaisen homaa, vessan putsausta tai paskaojan kaivamista, johon voisit minua käyttää, kun minusta ei varmaan ole tärkeämpiin hommiin valtkunnassasi"

ja eiköhän se oja löydy.


semmonen Kuningas, ja kuinka nöyrästi ja rakkaasti Hän kulkee jäljissäsi, huudellen ja huhuillen "pysähdy kuuntelemaan, avaa korvasi Sanalle, kanna asiasi rukouksissa Minulle, sillä Minä pidän sinusta huolen!"

ja sinä vaan painelet oman järkesi ja Jumalan sinulle antamien lahjojesi varassa halki elämäsi, unohtaen Lähetyskäskyn ja näkemättä janoista ja alastonta ja vangittua Jeesusta ja ...

tyhmää meininkiä, tosi tyhmää!

Oi sielu, vallita suo Herran!

sinulla on Kuningas ja olet itse sen kuningashuoneen jäsen.

anna kuninkaan hallita elämääsi.Runeberg ei näin isottele

kuinka ihminen voisikaan olla mahdollinen kaikkeen siihen, mitä Herra Jeesus niin ylenpalttisesti tahtoo rakastamilleen ihmisille antaa?


Virsi 124
Käy köyhään sydämeeni
nyt, Henki totuuden.
On siitä kyyneleeni,
kun täyttää synti sen.
Ei itku, tuska pestä
voi sitä vääryydestä.
Sen teet sä, armoinen.

Tunnethan köyhyyteni,
näin olen avuton.
On kylmä sydämeni,
tyhjä ja valoton.
Vaan kylmyyteen ja vaivaan
nyt pyydän tulta taivaan,
toivoni siinä on.

En syntiturmelusta
pois sielustani saa.
En tuskaa, ahdistusta
voi itse karkottaa.
Tyhjäksi merta luoda
ja yöstä päivää tuoda
on yhtä vaikeaa.

Rukoilen, Herra, yhä:
Henkesi lahjoita.
Sytytä valo pyhä,
mieleni kirkasta.
Yön usvat aamu voittaa,
taas uusi päivä koittaa,
saan elää armosta.

Johan Ludvig Runeberg 1857.
Suom. Maria Joutsen 1900.
Virsikirjaan 1938.
eikä Kristus tullutkaan luoksesi majesteettina kultakruunu hiuksillaan

vaan nöyränä, pahoinpideltynä, syljettynä, halveksittuna, pilkattuna, lainrikkojana tuomittuna

piikkikruunu päänahkansa lävistämänä

kätensä jalkansa ja kylkensä haavoitettuna

ja mikä sydämesi mursi?

"sinun takiasi haavoitettu"Minä näin, että valtaistuimella istuvan oikeassa kädessä oli kirjakäärö.

Se oli kirjoitettu täyteen molemmin puolin ja sinetöity seitsemällä sinetillä.

Ja minä näin mahtavan enkelin, joka kuulutti kovalla äänellä: "Kuka on arvollinen avaamaan kirjan ja murtamaan sen sinetit?"

Mutta ei ollut ketään, ei taivaassa, ei maan päällä eikä maan alla, joka olisi kyennyt avaamaan kirjan tai edes katsomaan siihen. Minä itkin katkerasti, kun ei löytynyt ketään, joka olisi ollut arvollinen avaamaan kirjan tai katsomaan siihen.

Mutta yksi vanhimmista sanoi minulle: "Älä itke. Juudan heimon leijona, Daavidin juuriverso, on saanut voiton! Hän avaa kirjan ja murtaa kaikki seitsemän sinettiä."Ja minä näin, että valtaistuimen ja neljän olennon edessä vanhinten keskellä seisoi karitsa. Se oli kuin teurastettu, ja sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää -- ne Jumalan seitsemän henkeä, jotka on lähetetty kaikkialle maailmaan. Se astui lähemmäs ja otti kirjan valtaistuimella istuvan oikeasta kädestä.

Kun Karitsa otti kirjan, ne neljä olentoa ja kaksikymmentäneljä vanhinta heittäytyivät hänen eteensä. Vanhimmilla oli kaikilla harppu ja kultamalja täynnä uhrisavua, pyhien rukouksia.He lauloivat uuden laulun:

-- Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan
ja avaamaan sen sinetit,
sillä sinut on teurastettu,
olet verelläsi ostanut Jumalalle
ihmisiä kaikista heimoista,
kaikista kielistä, kansoista ja maista.

Olet tehnyt heistä kuningassuvun, meidän Jumalamme pappeja; he tulevat hallitsemaan maan päällä.Valtaistuimen, olentojen ja vanhinten ympärillä näin suuren joukon enkeleitä ja kuulin heidän äänensä. Heitä oli lukemattomia, kymmenentuhatta kertaa kymmenentuhatta ja tuhat kertaa tuhat, ja he lausuivat kovalla äänellä:

-- Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan vallan, rikkauden, viisauden ja voiman, kunnian, kirkkauden ja ylistyksen.

Ja minä kuulin, kuinka kaikki luodut taivaassa, maan päällä, maan alla ja meressä, kaikki mitä niissä on, lausuivat:

-- Hänen, joka istuu valtaistuimella, hänen ja Karitsan on ylistys, kunnia, kirkkaus ja mahti aina ja ikuisesti.

Ne neljä olentoa sanoivat: "Aamen", ja vanhimmat heittäytyivät kasvoilleen ja osoittivat kunnioitustaan.

Ilm 5 KR 1992jos taivaan juhlajoukoille ja kaikille Karitsan verellä lunastetuille kelpaa Jeesusta kumartaa, vanhimmillekin aivan luonnostaan,

miksi ei sitten essuille?

"no, mikkoL, kun olet olevinasi niin viisas, mistä siis kenkä puristaa, mistä aloitamme"

mites jos alkaisitte rukoushuoneille rukoilla?

mites jos sieltä alkaisi nousta uhrisavuna pyhien rukouksia kohti taivasta, jossa ne kultamaljoihin kootaan

ja kaadetaan taivaan sateena takaisin maanpäälle

aloittakaa rukoilemalla Herraa Jeesusta

ettekä pysty ettekä halua sen jälkeen enää ikinä rukoilemista lopettaa, ei ajassa eikä iankaikkisuudessa!

vetäkää taivaan siunaus kansamme ylle ja kaikkien kansojen ylle sillä hyväntuoksuisella uhrisavulla, joka on Jumalan kansan kiitos ja ylistys ja huuto

"Jeesus, mene pois luotani, sillä olen syntinen ihminen"

ja mikä vastaus!


Virsi 434

Kunnian Herraa palvelkaa
kaikille siunaukseksi
armoa vieden avaraa
ihmisten vapaudeksi.
Riemu on suuri taivaassa,
tuhlaajalasten kotona,
aina kun syntinen kääntyy.

Eloa kypsyy korjuuseen,
lyhyt on toiminnan hetki.
Turmion suureen synkkyyteen
rientävi ihmisten retki.
Kristusta jos ei tunneta,
kuljetaan ilman toivoa
kolkkoa kuolemaa kohti.

Sydämin, suin ja kätten töin
avuksi kiiruhtakaamme.
Rukous nouskoon päivin, öin,
Herralta Hengen me saamme.
Hätä ja tuska maailman
suurempi on kuin aavistan.
Ken tahtoo kärsivää auttaa?

Hopeat, kullat Herran on,
päiväni myös ovat Herran.
Aika kun saapuu tuomion,
lainaansa kysyy hän kerran.
Auta siis käymään tietäsi,
niin kuin sen kuljit, Herrani,
palvellen matkalla muita.

Hans Utbø 1870, pain. 1880.
Suom. Mikael Nyberg 1920.
Virsikirjan lisävihkoon 1963


jos tahdikkuus Norjan kuninkaalle niin mikä ettei sinullekin!

iloitkaa Herrassa, vieläkin sanon, iloitkaa!

No comments:

Post a Comment